| |     latinica | english  
Насловна
Конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре

Јачање веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

 

Министар спољних послова Никола Селаковић, 19. јула о.г. је донео одлуке бр. 324/30-2021/01, 325/30-2021/01 и 326/30-2021/01 о расписувању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону.

Увид у расписане конкурсе можете извршити на следећим линковима:

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на понуђене конкурсе.Рад конзуларног одељења за предстојеће празника

ОБАВЕШТАВАМО ВАС ДА КОНЗУЛАРНО ОДЕЉЕЊЕ АМБАСАДЕ НЕЋЕ ВРШИТИ ПРИЈЕМ

СТРАНАКА

ПЕТАК: 30. април 2021. 

ПОНЕДЉАК И УТОРАК: 3. и 4. мај 2021

ЧЕТВРТАК:13. мај 2021

ПОНЕДЕЉАК: 24 мај 2021

******

AMBASSADENS KONSULÆRE AFDELING HOLDER LUKKET

30. аpril 2021.

3. maj 2021.

4. maj 2021.

13. maj 2021.

24.  maj 2021.КЊИГА ЖАЛОСТИ

 СЕЋАЊЕ НА ЊЕГОВУ СВЕТОСТ

1930 -2020

Поводом упокојења Његове Светости Архиепископа пећког, Митрополита београдско-карловачког и Патријарха српског господина Господина Иринеја (Гавриловића), колектив Амбасаде Републике Србије у Копенхагену упућује изразе искрене жалости Светом синоду, монаштву и свештенству СПЦ и верујућима у отаџбини и расејању.

У Књигу жалости коју је овим поводом отворила Амбасада Републике Србије у Копенхагену, можете да се упишете електронским путем на embassy.copenhagen@mfa.rs или поштом на адресу: Embassy of Serbia, Svanevænget 36, 2100 København Ø.Конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре за 2020

Јачање веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

 

Одлукама бр. 115/30-2020/01 и бр. 116/30-2020/01 од 15. маја 2020. године, МСП УСДСР је расписало је поновљене конкурсе за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре. Конкурси су отворени од 18. маја до 01. јуна о.г. Све информације о конкурсима и процедури пријављивања могу се наћи на линку:

http://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

Позивамо све заинтересоване да се пријаве на понуђене конкурсе.НАСТАВАК СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ РАДЊИ

ИЗБОРИ 2020

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У КОПЕНХАГЕНУ

ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ ОГЛАС 

ПОВОДОМ
ИЗБОРА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ,
21. ЈУНА 2020. ГОДИНЕ


Позивају се држављани Републике Србије са боравком у Краљевини Данској да се пријаве Амбасади Републике Србије у Копенхагену ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. У складу са Законом, пријаве се примају до 30. маја 2020. године до поноћи.

Формулар за пријаву преузмите ОВДЕ.

Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша, личне карте или возачке дозволе Републике Србије, доставаите Амбасади Републике Србије у Копенхагену поштом, факсом или електронском поштом на:

Адреса: Embassy of the Republic of Serbia, Svanevænget 36, 2100 København Ø
Факс: 3929-7919
Е-mail: embassy.copenhagen@mfa.rs  или  konzulat.kopenhagen@mfa.rs

Да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак проверите на линку:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, захтев за упис подноси се Амбасади Републике Србије у Копенхагену.

Образац захтева за упис у Јединствени бирачки списак преузмите ОВДЕ.

У оваквом случају, Амбасади се, на горе наведене адресе, истовремено подносе: Захтев за упис у Јединствени бирачки списак и Захтев за упис у бирачки списак података да ће лице гласати у иностранству са копијом једног од важећих личних докумената Републике Србије (види горе).

Уколико се испуне услови за отварање бирачког места, Амбасада Републике Србије ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позив за гласање.

 

ВАЖНО УПОЗОРЕЊЕ

ЛАЖНИ САЈТ ЗА ГЛАСАЊЕ ИЗ ИНОСТРАНСТВА

Ниједан орган државе не стоји иза сајта www.hocudaglasam.com на ком се наводи да грађани Републике Србије који живе у иностранству могу да оставе своје личне податке, као и копије личних докумената, како би могли да се пријаве за гласање за предстојеће изборе.

Посебно је важно упозорити јавност и све грађане да буду опрезни, јер је званична процедура за пријаву грађана за гласање по месту боравишта у иностранству прописана Законом о јединственом бирачком списку и Упутством за спровођење Закона о јединственом бирачком списку.

Та процедура подразумева подношење личног захтева преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије који те захтеве прописаним процедурама прослеђују општинским односно градским управама према месту пребивалишта подносиоца захтева, након чега наведене управе доносе решење о упису податка у бирачки списак да ће бирач на предстојећим изборима да гласа према месту боравишта у иностранству.

Грађани морају бити опрезни коме остављају своје податке будући да постоји могућност злоупотребе истих.

Београд, 20.05.2020.Поништени конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре за 2020

Јачање веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

 

У Министарству спољних послова Републике Србије је одлучено да се конкруси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и Срба у региону и матичне државе и дијаспоре ПОНИШТЕ.

Нови конкурси ће се расписати по престанку ванредног стања у Републици Србији.Од културног наслеђа до актуелне продукције у области културе и уметности

ОСТАНИТЕ КОД КУЋЕ УЗ САДРЖАЈЕ КУЛТУ​РЕ И УМЕТНОСТИ ИЗ СРБИЈЕ

Желећи да својим суграђанима олакша дане у самоизолацији и помогне да креативно осмислимо време, Министарство културе и информисања Републике Србије нуди нам изванредне дигиталне садржаје у области културе, уметности и културног наслеђа. 

Сада је прилика да сазнамо или обновимо знања. Улогујмо се, опустимо и испунимо време лепотом:

Културно наслеђе Републике Србије

Установе културе Републике Србије

Дигитални садржаји у области културе

 

 Одлуке Владе Републике Србије у вези са вирусом COVID-19
20.март 2020.
ЗАТВАРАЊЕ СВИХ ГРАНИЧНИХ ПРЕЛАЗА

Србија је затворила границе од петка, 20. марта 2020. године. Ове мере трајаће док је на снази ванредно стање.

Одлука Владе Републике Србије о затварању свих граничних прелаза за улазак у Републику Србију, која гласи:

“Затварају се сви гранични прелази за улазак путника у Р. Србију у  међународном, друмском, железничком и речном саобраћају, као и за улазак преко граничних прелаза за погранични саобраћај према суседним земљама, од 20. марта 2020. године, од 08.00 часова.“

   
16.март 2020.
ПРОДУЖЕЊЕ ВАЖЕЊА ЛИЧНИХ ДОКУМЕНАТА ТОКОМ ВАНРЕДНОГ СТАЊА

Пасоши којима је истекао рок трајања важе док траје ванредно стање, без обзира на датум важења (ако истекне датум до ког важи документ).

Влада Републике Србије је 16. марта 2020. године донела Одлуку о важењу личних докумената држављана Републике Србије за време ванредног стања, која гласи:

„Сва лична документа држављана Републике Србије (лична карта, путна исправа (пасош), возачка дозвола, саобраћајна дозвола и оружни лист) којима је истекао или истекне рок важења сматраће се важећим за време док је на снази Одлука о проглашењу ванредног стања.“

   

 COVID-19 и путовање у Републику Србију од недеље 15. марта 2020.

ЗАШТО ОДЛОЖИТИ ПУТОВАЊЕ У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ
У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

Зато што ће вам при уласку у земљу бити уручено обавезујуће решење о самоизолацији у трајању од 28, односно 14 дана у зависности из које земље сте допутовали.

ПАЖЊА! Двојни држављани у Републику Србију могу да уђу само уколико покажу важећу путну исправу Републике Србије

Информишите се овде о свим мерама Владе Републике Србије које произилазе из дела Одлуке о ванредном стању, а односе се на долазак држављана наше земље из других земаља.

Одлуком Владе Републике Србије утврђено је да држављани Републике Србије који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Швајцарске Конфедерације, Републике Италије, Исламске Републике Иран, Румуније, Краљевине Шпаније, Савезне Републике Немачке, Француске Републике, Републике Аустрије, Републике Словеније и Републике Грчке, се упућују у изолацију у трајању од 28 дана.

Држављани Републике Србије који долазе из других држава (Краљевине Данске), одредиће се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима).


Oпширније...
ПРАВИЛА ОД СУБОТЕ, 14.03.2020.

КОРОНА ВИРУС И ПУТОВАЊЕ У КРАЉЕВИНУ ДАНСКУ

Министарство спољних послова Краљевине Данске посебно  скреће пажњу:

- Страни држављани могу да очекују да им се неће одобрити улазак у земљу и да ће бити враћени са данских граница, сем у случајевима када могу да документују разлог за неопходност боравка.

- Лицима која поседују Шенгенску визу издату од стране данских представништава у иностранству, може бити одбијен улазак у земљу. Ово се посебно односи на држављане Републике Србије који поседују пасоше издате од стране Координационе управе. 

- Теретни саобраћај ће бити омогућен у случају превоза робе која је неопходна за снабдевање становништва, уз строгу санитарну граничну контролу. Забрана се неће односити на превоз хране, медицинских средстава и индустријских производа.
 

 


Oпширније...
Архива вести
Конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре
Рад конзуларног одељења за предстојеће празника
КЊИГА ЖАЛОСТИ
Конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре за 2020
НАСТАВАК СПРОВОЂЕЊА ИЗБОРНИХ РАДЊИ
Поништени конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре за 2020
Од културног наслеђа до актуелне продукције у области културе и уметности
Одлуке Владе Републике Србије у вези са вирусом COVID-19
COVID-19 и путовање у Републику Србију од недеље 15. марта 2020.
ПРАВИЛА ОД СУБОТЕ, 14.03.2020.
КОРОНА ВИРУС
Позив дијаспри - Конкурс Министарства културе и информисања
Конзулани дан у СИЛКЕБОРГУ
Конкурси за суфинансирање пројеката дијаспоре
ВАЖНО Обавештење
Нова платворма Радио-телевизије Србије
Суфинансирање пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре
Завршена школска 2016/2017 година допунске школе "Свети Георгије" у Копенхагену
”ДАНИ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ” У ФРЕДЕРИКСВЕРКУ
ОДРЖАВАЊЕ 17. КРОСА РТС ЗА ДЕЦУ И ОМЛАДИНУ У ДАНСКОЈ
Одржавање 8. Конференције српске медицинске дијаспоре у Београду
ОБАВЕШТЕЊЕ О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ ПЕРУ
Међународни јавни конкурс за израду идејног решења за спомен-обележје З. Ђинђићу на Студентском тргу у Београду
ОБАВЕШТЕЊЕ О ИСПЛАТИ СТАРЕ ДЕВИЗНЕ ШТЕДЊЕ
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Обележавање Светог Саве у Копенхагену
Споразум о укидању виза између Србије и Кине
ОДРЖАВАЊЕ ДРУГОГ ДЕЧЈЕГ И ОМЛАДИНСКОГ ФЕСТИВАЛА У ФРЕДЕРИКСВЕРКУ
ПОТПИСИВАЊЕ СПОРАЗУМА ИЗМЕЂУ МСП И МПНТР О ОРГАНИЗОВАЊУ ОБРАЗОВНО-ВАСПИТНОГ РАДА НА СРПСКОМ ЈЕЗИКУ У ИНОСТРАНСТВУ
МАНИФЕСТАЦИЈА УРУЧИВАЊА ЂАЧКИХ КЊИЖИЦА У АМБАСАДИ
Представљање српског језика и културе
Манифестација „Крос РТС у дијаспори“
ОДРЖАВАЊЕ 16.КРОСА РТС-А У ХИЛЕРОДУ ДАНСКА
Културни фестивал "Никола Тесла"
Case Competition 2016 - Copenhagen
ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ
Прослава Св. Саве у Копенхагену
ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ КЛАДОВО У ПОСЕТИ ДАНСКОЈ
ДЕЧЈИ И ОМЛАДИНСКИ ФЕСТИВАЛ У ФРЕДЕРИКСВЕРКУ
Годишња конференција међународне асоцијације градова “Eurocities” , 06-08. новембар 2015.
Изложба и промоција „ЋИРИЛИЦЕ“ у библиотеци у Фредериксверку
КУКС 2015
Допунска настава на српском језику у Данској
СПОРАЗУМ О УКИДАЊУ ВИЗА ИЗМЕЂУ Р. СРБИЈЕ И Р. МОЛДАВИЈЕ
Информација о предности уплате новца преко Јавног предузећа "Пошта Србије"
ОДЛУКА О УКИДАЊУ ВИЗА ЗА УЛАЗАК У Р. СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ КАТАРА, КУВАЈТА, ОМАНА И БАХРЕИНА
Јубиларни 15. Крос РТС у Данској
Промоција ТОС-а у Данској
Обележавање Дана државности Републике Србије
Посета првог потпредседника Владе и министра спољних послова Р.Србије Копенхагену
Креативно предузетништво
Промоција хуманитарне кампање у Амбасади
Уручење одликовања Пер Јакобсену
ВАЖНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
Фестивал језика и културе
Хуманитарни концерт за помоћ Србији
Крос РТС-а у Данској
Књижевно вече у Амбасади
Отварање СПЦ Свети Георгије у Копенхагену
Студенти новосадског Универзитета посетили Амбасаду Р.Србије у Копенхагену
Изложба фотографија "Hjem.Dom.Home"
Прослава Дана државности Р.Србије
Предаја акредитивних писама
Пројекција српског филма "Кругови" Срдана Голубовића
ЕЛЕМЕНТАРНЕ НЕПОГОДЕ У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ