| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 10:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Svanevænget 36
2100 KOPENHAGEN
DANSKA

Telefeon: + 45 / 3929-7161, 3929-7784 Lokacija/Mapa
Fax:         + 45 / 3929-7919 Konzularna nadležnost
E-mail: serbianemb@city.dk Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.copenhagen.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Završena školska 2016/2017 godina dopunske škole "Sveti Georgije" u Kopenhagenu

U prostorijama Parohije SPC ”Sveti Georgije” u Kopenhagenu je u subotu, 17. juna o.g. održana prigodna svečanost povodom završetka rada istoimene dopunske škole na srpskom jeziku. Đacima su uručene pohvalnice od strane Ambasade, a roditelji su priredili bogatu zakusku za sve prisutne goste i učesnike. 


”DANI NIKOLE TESLE” U FREDERIKSVERKU

U Frederiskverku je u subotu, 10. juna 2017. godine, svečano obeleženo uručenje đačkih knjižica učenicima dopunske škole ”Nikola Tesla”, na godišnjicu otvaranja biste našeg velikog naučnika u ovom gradu. Đaci su omiljenom Teslinom pesmom ”Tamo daleko” započeli izvođenje programa, koji je sadržao recitacije i odlomke iz biografije našeg velikog naučnika, a nakon toga su im od strane nastavnice Gorice Ivanović i konzula Ambasade uručene đačke knjižice i pohvalnice povodom završetka ove školske godine. Roditelji i članovi SDO ”Halsnaes” pripremili su bogato posluženje za decu i prisutne goste, čime je ova manifestacija na dostojanstven način promovisala ”Dane Nikole Tesle” u Danskoj.     


ODRŽAVANJE 17. KROSA RTS ZA DECU I OMLADINU U DANSKOJ

U Kopenhagenu je 3. juna 2017. godine održan 17. po redu Kros RTS za decu i omladinu u dijaspori, pod sponzorstvom turističke agencije „Unilines“ iz Espergadea i uz angažovanje organizacionog odbora krosa. Ovogodišnji kros okupio je do sada najveći broj dece – 41 učesnika od 6 do 15 godina, koji su se takmičili u devet kategorija, prema polu i uzrastu. U prostorijama Parohije SPC „Sveti Georgije“ u Kopenhagenu svim učesnicima su uručene diplome Krosa RTS i pohvalnice od strane Ambasade, a pobednicima pehari. Žrebom je izvučeno petoro dece koji će u periodu od 23. juna do 1. jula o.g. boraviti u dečjem kampu u Futogu kraj Novog Sada.
Dobri vremenski uslovi, kvalitetni sportski tereni i dobra organizacija domaćina, još jednom su opravdali održavanje i značaj ove manifestacije za decu i omladinu iz naše dijaspore u Danskoj.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova