| |     ћирилица | english  
Naslovna
Minja Subota i Leontina- Koncert DKCB-a u Ambasadi Srbije u Kopenhagenu

LEGENDARNI MINjA I OMILjENA LEONTINA ZA RADOST I OSMEH NAJMLAĐIH SRBA U KRALjEVINI DANSKOJ

Po stolicama, podu, oko sale, u grozdovima ispred otvorenih vrata, najmlađi Srbi u rasejanju i njihovi roditelji uživali su, radovali se i ozareni slušali koncert legende stvaralaštva za decu Minje Subote i omiljene Leontine.

Jedan od prioriteta naše Ambasade je rad sa dijasporom, a najviše sa mladima i decom od kojih je većina rođena u Kraljevini Danskoj i kojima je neophodan stalni kontakt sa Srbijom kako bi i zemlju porekla doživeli kao svoju i sačuvali nacionalno identitetsko biće.

Otuda Ambasada neumorno osmišljava niz događaja za najmlađe u kojima i oni učestvuju, zatim priređuje koncerte, a u toku je i formiranje biblioteke za decu.

Minja Subota i Leontina pred prepunom Svečanom salom u Ambasadi Srbije nastupali su za srpsku decu u rasejanju i njihove porodice. Najdražu publiku pozdravila je i poželela im dobrodošlicu naš ambasador u Kraljevini Danskoj, dr Jasmina Mitrović Marić, rečima „Dobro došli u svoju kuću – u Ambasadu Republike Srbije!''


 

heart

yes

из наших дечјих телефона .....

Zajedno sa decom i njihovim porodicama, na radost svih generacija Minja Subota i Leontina pevali su najpopularnije dečje muzičke hitove. Publika je uživala uz pesme „Deca su ukras sveta'', „Išli smo u Afriku'', „Slon lepotan Dondolan'', „Vuče, Vuče, bubo lenja'', „Au, što je škola zgodna'', „Kako rastu deca''. Nakon gromoglasnog aplauza koncert je završen pesmom „Sedmica'' Minje Subote, uz koju su zajedno izvođači i publika zaigrali kolo.

„Podjednako su uživali i roditelji i deca'' – rekla je Aleksandra Kuljić koja je sa svojom ćerkom Lanom i prijateljima bila na koncertu. „Danas su se ovde okupila naša deca koja žive u Danskoj i koja uče srpski jezik. Znamo da se kroz muziku najbolje uči jezik i zato je divna ideja da se ovde za našu decu održi koncert'', istakla je Ksenija Maričić, istoričar po profesiji i nastavnik srpskog jezika u dopunskoj školi srpskog jezika pri Ministarstvu prosvete Republike Srbije.

Pored muzičkog spektakla, deca u publici su na poklon dobila i kompakt diskove sa muzičkim izdanjima Dečjeg kulturnog centra Beograd – muziku sa festivala „Dečje beogradsko proleće'' i najlepše pesme o Beogradu „Beograd je divna priča''.

A onda se druženje sa decom i među roditeljima nastavilo u bašti Ambasade uz dirljiv i jak osećaj snage porodičnog okupljanja.


Verzija za štampu
Dijaspora
Konkurs za sufinansiranje projekata dijaspore
Reportaža u „Vestima“ о proslavi školske slave Sveti Sava u Danskoj
Репортажа у „Вестима“ о прослави школске славе Свети Сава у Данској
Sveti Sava - tri godine smo čekali na novi susret
Kampanja zaštite imovinskih prava Srba u Federaciji BIH
Mediji i dijaspora u doba korone
Dijaspora slavi Dan državnosti - Februar 2020
Minja Subota i Leontina- Koncert DKCB-a u Ambasadi Srbije u Kopenhagenu
Poziv srpskoj medicinskoj dijaspori na Desetu Konferenciju, Beograd 20-22 jun 2019.
Saborno i svečano uz Svetog Savu
Dan ponosa i sećanja na 100 godina od završetka Prvog svetskog rata
Književni susret sa Mirom Bobić Mojsilović
Dopunska nastava na srpskom jeziku
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi i udruženja
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali