| |     latinica | english  
Насловна
ВАЖНО обавештење:

АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У КОПЕНХАГЕНУ

ОБЈАВЉУЈЕ ЈАВНИ ОГЛАС 

ПОВОДОМ РЕПУБЛИЧКОГ РЕФЕРЕНДУМА

РАДИ ПОТВРЂИВАЊА АКТА О ПРОМЕНИ УСТАВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, 16. ЈАНУАРА 2022. ГОДИНЕ

 

Позивају се држављани Републике Србије са боравком у Краљевини Данској да се пријаве Амбасади Републике Србије у Копенхагену ради уписа у бирачки списак за гласаче који бораве у иностранству. У складу са Законом, пријаве се примају најкасније до 25. децембра 2021. године до поноћи.

Формулар за пријаву преузмите ОВДЕ.

Попуњен и потписан формулар, заједно са копијом важећег пасоша, личне карте или возачке дозволе Републике Србије, потребно је доставаити Амбасади Републике Србије у Копенхагену поштом, факсом или електронском поштом на:

Адреса: Embassy of the Republic of Serbia, Svanevænget 36, 2100 København Ø
Факс: 3929-7919
Е-mail: embassy.copenhagen@mfa.rs  или  konzulat.kopenhagen@mfa.rs

Да ли сте уписани у Јединствени бирачки списак проверите на линку:

https://upit.birackispisak.gov.rs/

Уколико лице није уписано у Јединствени бирачки списак, захтев за упис подноси се Амбасади Републике Србије у Копенхагену.

Образац захтева за упис у Јединствени бирачки списак преузмите ОВДЕ.

У оваквом случају, Амбасади се, на горе наведене адресе, истовремено подносе: Захтев за упис у Јединствени бирачки списак и Захтев за упис у бирачки списак података да ће лице гласати у иностранству са копијом једног од важећих личних докумената Републике Србије (види горе).

Уколико се испуне услови за отварање бирачког места, Амбасада Републике Србије ће, по добијању коначног бирачког списка од Републичке изборне комисије, упутити позив за гласање.


Верзија за штампу
Важне информације
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе