| |     latinica | english  
Насловна
Миња Субота и Леонтина- Концерт ДКЦБ-а у Амбасади Србије у Копенхагену

ЛЕГЕНДАРНИ МИЊА И ОМИЉЕНА ЛЕОНТИНА ЗА РАДОСТ И ОСМЕХ НАЈМЛАЂИХ СРБА У КРАЉЕВИНИ ДАНСКОЈ

По столицама, поду, око сале, у гроздовима испред отворених врата, најмлађи Срби у расејању и њихови родитељи уживали су, радовали се и озарени слушали концерт легенде стваралаштва за децу Миње Суботе и омиљене Леонтине.

Један од приоритета наше Амбасаде је рад са дијаспором, а највише са младима и децом од којих је већина рођена у Краљевини Данској и којима је неопходан стални контакт са Србијом како би и земљу порекла доживели као своју и сачували национално идентитетско биће.

Отуда Амбасада неуморно осмишљава низ догађаја за најмлађе у којима и они учествују, затим приређује концерте, а у току је и формирање библиотеке за децу.


Миња Субота и Леонтина пред препуном Свечаном салом у Амбасади Србије наступали су за српску децу у расејању и њихове породице. Најдражу публику поздравила је и пожелела им добродошлицу наш амбасадор у Краљевини Данској, др Јасмина Митровић Марић, речима „Добро дошли у своју кућу – у Амбасаду Републике Србије!''


 

heart

yes

из наших дечјих телефона .....

Заједно са децом и њиховим породицама, на радост свих генерација Миња Субота и Леонтина певали су најпопуларније дечје музичке хитове. Публика је уживала уз песме „Деца су украс света'', „Ишли смо у Африку'', „Слон лепотан Дондолан'', „Вуче, Вуче, бубо лења'', „Ау, што је школа згодна'', „Како расту деца''. Након громогласног аплауза концерт је завршен песмом „Седмица'' Миње Суботе, уз коју су заједно извођачи и публика заиграли коло.

„Подједнако су уживали и родитељи и деца'' – рекла је Александра Куљић која је са својом ћерком Ланом и пријатељима била на концерту. „Данас су се овде окупила наша деца која живе у Данској и која уче српски језик. Знамо да се кроз музику најбоље учи језик и зато је дивна идеја да се овде за нашу децу одржи концерт'', истакла је Ксенија Маричић, историчар по професији и наставник српског језика у допунској школи српског језика при Министарству просвете Републике Србије. 

Поред музичког спектакла, деца у публици су на поклон добила и компакт дискове са музичким издањима Дечјег културног центра Београд – музику са фестивала „Дечје београдско пролеће'' и најлепше песме о Београду „Београд је дивна прича''.

А онда се дружење са децом и међу родитељима наставило у башти Амбасаде уз дирљив и јак осећај снаге породичног окупљања.


Верзија за штампу
Дијаспора
Конкурс за суфинансирање пројеката дијаспоре
Репортажа у „Вестима“ о прослави школске славе Свети Сава у Данској
Кампања заштите имовински права Срба у Федерацији БиХ
Јачање веза матичне државе и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону
Mедији и дијаспора у доба короне
Дијаспора слави Дан државности - Фебруар 2020
Финансијски водич за повратнике
Миња Субота и Леонтина- Концерт ДКЦБ-а у Амбасади Србије у Копенхагену
Позив српској медицинској дијаспори на Десету конференцију, Београд 20-22 јун 2019.
Саборно и свечано уз Светог Саву
Дан поноса и сећања на 100 година од завршетка Првог светског рата
Књижевни сусрет са Миром Бобић Мојсиловић
Допунска настава на српском језику
Клубови и удружења
О дијаспори и Србима у региону
Медији
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали